Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία αναμένει την παράδοση της έκθεσης της τρόικας

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά σημείωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει την τελική έκθεση της τρόικας και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να...


εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα. Μόνον τα πρώτα τεχνικά κείμενα αυτής της έκθεσης των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε.
«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η τελική έκθεση της τρόικας δεν έχει διατεθεί ακόμη, παρά μόνον ορισμένα μέρη, τα οποία θα ενσωματωθούν εν τέλει στην τελική εκδοχή», σημείωσε.

«Θα πρέπει να τα εξετάσουμε σήμερα», πρόσθεσε. Αλλά «δεν είναι ρεαλιστικό» να αναμένουμε μια απόφαση από την σύνοδο του Eurogroup όσον αφορά τη νέα δόση της βοήθειας για την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τις δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσε ευρωπαϊκή πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αυτή, η οποία δήλωσε ότι «ένα μέρος της έκθεσης της τρόικας έχει διατεθεί, αλλά αυτή δεν είναι η οριστική εκδοχή».

Η έκθεση της τρόικας επιδόθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στους ευρωπαίους ηγέτες και είναι «θεμελιωδώς θετική» επειδή η Αθήνα «τήρησε τις υποσχέσεις της» είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.