Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Έκρηξη» του διαβήτη στην Αμερική

Σε τρομακτικά ποσοστά αυξήθηκε ο αριθμός των ενηλίκων που πάσχουν από διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στις περισσότερες πολιτείες ο αριθμός των πασχόντων ξεπέρασε το 50% (σε κάποιες έφτασε το 100%) σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που...


δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. «Ανά περιοχή, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις νότιες πολιτείες και ακολουθούν οι δυτικές, οι μεσοδυτικές και οι βορειοανατολικές», επισημαίνει η Λίντα Γκέις, στατιστικολόγος των Ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Οι πολιτείες στις οποίος σημειώθηκε πραγματική έκρηξη των κρουσμάτων διαβήτη είναι η Οκλαχόμα (αύξηση 226%), η Τζόρτζια (145%) και η Αλαμπάμα (140%). Επίσης, στο Κεντάκι (κεντρικές ΗΠΑ) και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικά) διαπιστώθηκε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε ποσοστά 158% και 135% αντίστοιχα.

Το 1995, μόνο σε τρεις πολιτείες, στην Περιοχή της Ουάσινγκτον και στο Πουέρο Ρίκο το ποσοστό των ενήλικων διαβητικών ήταν 6% ή μεγαλύτερο.Το 2010 και στις 50 πολιτείες το ποσοστό αυτό ήταν τουλάχιστον 6%, τονίζει η δρ Ανν Ολμπράιτ, διευθύντρια του τμήματος Σακχαρώδους Διαβήτη των κέντρων.

Το ποσοστό αυτό θα συνεχίζει να αυξάνεται, αν δεν υπάρξει αποτελεσματική πολιτική για μεγαλύτερη πρόληψη εναντίον του διαβήτη και της παχυσαρκίας, που συχνά αποτελεί την αιτία εμφάνισης της νόσου (διαβήτη τύπου 2). Ο διαβήτης τύπου 2, ο οποίος ευθύνεται για το 90-95% των κρουσμάτων σε όλες τις πολιτείες είναι δυνατόν να προληφθεί με την αλλαγή του τρόπου ζωής -περισσότερη σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή- υπογραμμίζει η δρ Ολμπράιτ.

Περισσότεροι από το 1/3 των Αμερικανών σήμερα είναι παχύσαρκοι.