Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Απολογούνται οι ύποπτοι για την κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τη μεγάλη κλοπή στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για έναν 41χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της κλοπής και άλλοι δύο συνεργάτες του, ηλικίας 36 και 50 χρόνων, που...


κρατούνται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο 41χρονος ήταν αυτός που προσπάθησε να πουλήσει το χρυσό δακτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο, σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Ο αρχαιοκάπηλος απαιτούσε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για να του πουλήσει το χρυσό δαχτυλίδι και στη συνέχεια έπεσε στις 300.000 ευρώ.

Ο αστυνομικός που εμφανίστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου είχε μαζί του τα χρήματα και όταν τα παρέδωσε και πήρε το δαχτυλίδι άλλοι αστυνομικοί όρμησαν στο δωμάτιο για να τον συλλάβουν με αποτέλεσμα ο δράστης να βγάλει πιστόλι αλλά αμέσως συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί αφού τον ανέκριναν τους αποκάλυψε ότι τα υπόλοιπα 75 αρχαία αντικείμενα τα είχαν θάψει σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μουσείο στο χωριό Κοσκινάς της Ηλείας.