Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Την παραίτηση του υπέβαλε προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την παραίτηση αποδέχθηκε ο....


υπουργός Νίκος Δένδιας. Στην παραίτηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μπονάτσος επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για τη συνεργασία που είχαν και ο κ. Μπονάτσος «ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της, ιδίως κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών σημείωναν πως ο κ. Μπονάτσος δεν κατάφερε τη περίοδο που ήταν στην ηγεσία του Σώματος να διαχειριστεί σωστά σημαντικά ζητήματα ενώ και οι σχέσεις που διατηρούσε με την πολιτική ηγεσία χαρακτηρίζονταν ως τυπικές. Μάλιστα τα σενάρια περί απομάκρυνσης του είχαν φουντώσει τον τελευταίο μήνα.

Επίσης είχε προκαλέσει δυσάρεστη εντύπωση στο προσωπικό της Πυροσβεστικής η απουσία της ηγεσίας τους - είτε μέσω επιστολής συμπαράστασης όπως έπραξε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είτε μέσω φυσικής παρουσίας όπως έκανε ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - στην κινητοποίηση των ενστόλων στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Για τη θέση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής ακούγεται έντονα το όνομα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Σωτήριου Γεωργακόπουλου χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιλεγεί κάποιος άλλος ανώτατος αξιωματικός. Σε περίπτωση που επιλεγεί ο κ. Γεωργακόπουλος τότε αποστρατεύονται αυτόματα ο Υπαρχηγός και ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος καθώς είναι νεότερος, βάση επετηρίδας, αξιωματικός.