Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Deutsche Bank: Η ευρωζώνη θα παραμείνει ανέπαφη αλλά πληκτική

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, εκτιμά ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει ανέπαφη και ότι ο αργός ρυθμός ανάπτυξης θα δημιουργήσει ευκαιρίες για ξένους επενδυτές, δήλωσε σήμερα ο 'Ανσου Τζάιν, ένας εκ των δυο διοικητών της...


τράπεζας αυτής. Ο Τζάιν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στο Ντουμπάι τόνισε ότι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να εγκαταλείψει μια χώρα την ευρωζώνη.

«Βασικά, πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει ανέπαφη», τόνισε ο Τζάιν και πρόσθεσε ότι «έχει μειωθεί ο κίνδυνος αστάθειας των αγορών εξαιτίας της πτώχευσης ή της εξόδου από την ευρωζώνη μιας περιφερειακής χώρας μέλους».

Ο Τζάιν εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψή του στην περιοχή του Κόλπου για να υπογραμμίσει τις ευκαιρίες που έχουν οι χώρες της περιοχής να επενδύσουν κεφάλαια στην Ευρώπη σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες αγωνίζονται σε θέσουν τις οικονομίες τους σε τροχιά ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει σταθερή, πληκτική, αλλά σταθερή», τόνισε ο Τζάιν, ο οποίος προέβλεψε ότι η παγκόσμια τραπεζική βιομηχανία θα συρρικνωθεί δραματικά ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων που ακολούθησαν την χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Τζάιν προέβλεψε επίσης ότι οι ρυθμίσεις αυτές μπορεί να πλήξουν την παροχή πιστώσεων στην οικονομία.

«Οταν θα έχουμε τελειώσει με τις αθέλητες επιπτώσεις των ρυθμίσεων αυτών, νομίζω ότι θα έχουμε πέντε με έξι διεθνείς τράπεζες», τόνισε ο Τζάιν, ο οποίος προέβλεψε ότι μια από αυτές θα είναι η δική του τράπεζα.