Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ καλεί το Eurogroup να δώσει τη δόση

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί το Eurogroup να δώσει στην Ελλάδα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Σε αυτήν το κόμμα του Φώτη Κουβλελη αναφέρει: «Η σημερινή απόφαση του Eurogroup πρέπει να αποδεσμεύσει τη δόση των 31,5 δισ. και να συνεχίσει το πρόγραμμα....


καταβολής των δόσεων για τη χρηματοδότηση της χώρας. Πρέπει να σηματοδοτήσει την απομάκρυνση του κινδύνου μη παραμονής στο ευρώ, αφενός με τη λήψη μέτρων για τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους και αφετέρου με την πολιτική δέσμευση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που ενδεχομένως χρειαστούν, ώστε να αποκλειστεί η κρίση εμπιστοσύνης για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να υπάρξει, οικονομικά και κοινωνικά, αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδεθεί με την ανάπτυξη και με ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

«Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης απαιτεί την ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ουσιαστικής συνανάπτυξης. Η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης συνιστά το δρόμο θετικής προοπτικής για όλα τα κράτη - μέλη και για την Ευρώπη ως σύνολο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πραγματικά αυτή τη στιγμή το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει στο Eurogroup, είναι οι ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ και οι απαιτήσεις της.