Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

FT: Εξέγερση εν όψει στην Ελλάδα

Την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα και την απελπισία που έχει κυριεύσει τους Έλληνες περιγράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times. «Η τεταμένη κατάσταση και η αίσθηση απελπισίας στην Αθήνα είναι βραδυφλεγές φυτίλι», αναφέρει ο...


γερμανός δημοσιογράφος στο άρθρο του με τίτλο «εξέγερση εν όψει».
Ο αρθρογράφος εκτιμά επικαλούμενος ανεξάρτητους παρατηρητές, ότι όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ύφεση τότε δεν αποκλείεται ο ελληνικός λαός να εξεγερθεί.
«Τα πνεύματα είναι οξυμένα, κάθε νέο πακέτο σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία» λέει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος τόσο σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή την Τετάρτη όσο, παρακάτω, και στα παράλληλα τεκταινόμενα εντός Κοινοβουλίου.
«Η Ελλάδα είναι σε ελεύθερη πτώση» και η διάθεση γίνεται «όλο και ριζοσπαστικότερη».
Ο δημοσιογράφος μάλιστα αναφέρει και αποστροφή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ.Παππά στην ολομέλεια της Βουλής περί μεταγενέστερων δικών σε «ειδικά δικαστήρια».
Ανακεφαλαιώνοντας τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη, και μεταφέροντας την αναφορά ενός από τους «ανεξάρτητους παρατηρητές» που επικαλείται πως «το έδαφος σείεται», ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος ίσως στην αρχή του επόμενου χρόνου, οπότε και θα γίνουν αισθητές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.