Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

H EE στηρίζει τη ζωή στα χωριά... με το πρόγραμμα leader

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν από την ύπαιθρο στις πόλεις ελπίζοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ΕΕ προσπαθεί ωστόσο με ένα ειδικό πρόγραμμα να κρατήσει τους πληθυσμούς μακριά από πόλεις. Δήμοι, όπως του Βάλμεροντ στο....


κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, που έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στα χωριά, έχουν τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER. Το πρόγραμμα αν και διαβάζεται στα αγγλικά «Λίντερ», είναι ακρώνυμο από τα γαλλικά «Liaison Entre Actions de Développement de l'Economie Rurale» και στα ελληνικά σημαίνει, στην ουσία, συντονισμός ενεργειών για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ο «περιφερειακός μάνατζερ» Σβεν Λάχμαν χρηματοδοτεί με τη βοήθεια του LEADER έξι συνολικά προγράμματα, στα οποία εργάζεται αυτή την εποχή. Αφορούν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της «αιμορραγίας» της υπαίθρου. Μέχρι την επιτυχημένη ολοκλήρωσή τους ο Γερμανός μάνατζερ θα πρέπει ακόμα να επισκεφθεί πολλούς κατοίκους χωριών της επαρχίας για να καταγράψει για λογαριασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.