Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Homburg: Να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

«Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ο καθηγητής δημοσίων οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, Stefan Homburg. «Οι κρατικές χρεοκοπίες δεν είναι ασυνήθιστες», συνέχισε. «Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες...


παραδείγματα. Η Ισπανία μόνο έχει χρεοκοπήσει 18 φορές. Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν κατάλληλη, πολιτικά σωστή και λιγότερο επικίνδυνη από την ατέρμονη συνέχιση της επονομαζόμενης πολιτικής διάσωσης… Τα λεφτά από τους φόρους μας δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές. Αυτό το καταλαβαίνεις γιατί τα λεφτά καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό στον οποίον η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση. Πιστεύω ότι οι πιστωτές δεν αξίζουν να στηρίζονται από εμάς τους φορολογούμενους, ασχέτως με το τι αποφασιστεί στην Ελλάδα...»

Κατά τον ίδιο, «Η Γερμανία πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη διότι με την εισαγωγή του πήραμε διαβεβαιώσεις ότι οι επιχορηγούμενες δόσεις είναι εξίσου απαγορευμένες όπως η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και οι δυο υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψέματα. Έτσι, έχει παρεκκλίνει η βάση για το ευρώ».