Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τα προβλήματα στην παραγωγή του iPhone 5

Αρκετές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iPhone 5, τα προβλήματα παραγωγής που αντιμετωπίζει η Apple παραμένουν. Ο επικεφαλής της Foxconn, Terry Gou δήλωσε σήμερα στο Reuters πως «δεν είναι....


εύκολη η κατασκευή των iPhones» και πως «αποτυγχάνουμε να ανταποκριθούμε στην τεράστια ζήτηση». Ο Gou δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποια iPhone παρουσιάζουν δυσκολίες στην κατασκευή τους. Η Apple εξακολουθεί να κατασκευάζει τρία μοντέλα, τα iPhone 4, iPhone 4S και iPhone 5, αν αναλογιστούμε όμως πρόσφατες φήμες που ανέφεραν προβλήματα στην γραμμή παραγωγής του iPhone 5 (και του iPad Mini), είναι σίγουρο πως ο επικεφαλής αναφέρεται στο τελευταίο smartphone της εταιρείας.

Τον περασμένο μήνα, ένας υπάλληλος της Foxconn είχε αποκαλύψει στην Wall Street Journal πως η παραγωγή του iPhone 5 είναι «τόσο περίπλοκη» που προκαλούσε προβλήματα εφοδιασμού στην εταιρεία. Επισήμως η Foxconn είχε δηλώσει πως το iPhone 5 είναι «η πιο δύσκολη συσκευή που έχει κατασκευάσει ποτέ».

Οι δυσκολίες φαίνεται πως προκαλούνται από το διαφορετικό μέγεθος του smartphone καθώς και από την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όπως της υποστήριξης LTE. Έτσι οι εργαζόμενοι της Foxconn αντιμετωπίζουν την «πρόκληση» του να προσθέσουν τόσο πολλά στοιχεία μέσα σε ένα αρκετά μικρότερο «σασί».

Η ίδια η Apple κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη είναι από την κατάσταση. Το κορυφαίο smartphone της παρουσιάζει σημαντική έλλειψη στην αγορά, με την αναμονή να ξεπερνά τις τρεις με τέσσερις εβδομάδες τόσο στο ηλεκτρονικό της κατάστημα όσο και στα καταστήματα των παρόχων κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.