Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Ισπανία: Τέλος στις εξώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν

Την αναστολή των εξώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, ανακοίνωσε σήμερα το ταμιευτήριο Kutxabank στην Ισπανία, μετά από την αυτοκτονία δύο δανειοληπτών. Την ίδια ώρα και ενώ έχει....


γιγαντωθεί το φαινόμενο των εξώσεων στη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες νέο-άστεγους η κυβέρνηση συζητά την πιθανότητα να ανασταλούν γενικά οι εξώσεις. Χθες μια γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το παράθυρο του διαμερίσματός της την ώρα που ο δικαστικός κλητήρας πήγε εκεί για να εφαρμόσει την απόφαση της έξωσης.

Με μια απόφαση πρωτοφανή για τις ισπανικές τράπεζες, ο πρόεδρος της Kutxabank Μάριο Φερνάντεθ «έδωσε οδηγίες να σταματήσει αμέσως η τράπεζα όλες τις διαδικασίες, εν αναμονή της νέας ρύθμισης που θα γίνει στον τομέα».

Μια άλλη παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε 15 ημέρες νωρίτερα προκαλώντας κινητοποιήσεις αστέγων έξω από τη Bankia, στη Μαδρίτη.

Η απόφαση αφορά τα δάνεια που έχουν συναφθεί για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις προτάσεις με στόχο να βρεθεί μια συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσουν οι εξώσεις, που από το 2008 έως τώρα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 380.000.