Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αποχωρεί ο επικεφαλής της Ιntel Πολ Οτελίνι

Τέλος εποχής στην Ιntel. Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Πολ Οτελίνι θα συνταξιοδοτηθεί το Μάιο, εν μέσω της ασθενούς ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές και της....


στροφής των καταναλωτών σε φορητές συσκευές όπως οι ταμπλέτες και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Intel δήλωσε μάλιστα θα εξετάσει υποψηφίους «εκτός των τειχών της εταιρείας» για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ η μετάβαση στη νέα ηγεσία αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες.

Η Intel, της οποίας η κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη τους προσωπικούς υπολογιστές, έχει καθυστερήσει να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία κινητών συσκευών όπου τα iPads και τα iPhones της Apple, αλλά και άλλες δημοφιλείς φορητές συσκευές άλλων εταιρειών, χρησιμοποιούν κατά κόρον επεξεργαστές της βρετανικής ARM.

«Είναι κοινή γνώση ότι οι πάντες χρησιμοποιούν σήμερα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Είναι πλέον η εποχή ‘Intel εναντίον ARM’, και γι 'αυτό είναι καλό λίγο ‘νέο αίμα’ με μια νέα οπτική στην Intel» δήλωσε αναλυτής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει τρεις διευθυντές στις θέσεις των εκτελεστικών αντιπροέδρων. Δυο εξ αυτών είναι η Στέισι Σμιθ και ο Μπράιαν Κρζάνιτς, οι οποίοι παλιότερα θεωρούνταν από τα φαβορί για διάδοχοι του Οτελίνι.