Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι Nutriart: «Καταρρέουμε» αν δεν συμφωνήσει τώρα η Marfin-Laiki

Στον αέρα εντελώς ξαφνικά βρίσκεται όλη η συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης για τη Nutriart οδηγώντας την εταιρεία και τους 560 εργαζομένους της στην κατάρρευση, μετά την απρόσμενη αλλαγή στάσης της....


Marfin-Laiki που παρότι είχε συμφωνήσει καταρχήν με τους όρους της νέας συμφωνίας για τη διάσωση της εταιρείας, τώρα φέρεται να ανατρέπει την προηγούμενη απόφασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 13 από τις 14 τράπεζες που εμπλέκονται στην νέα συμφωνία για τη Nutriart, φέρεται να έχουν συμφωνήσει, όμως η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας και στην εκταμίευση των χρημάτων οφείλεται σε ζητήματα που προβάλλει η Marfin-Laiki.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι και το σωματείο της Nutriart έστειλαν επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας απευθύνοντας έκκληση στη Marfin-Laiki «να προχωρήσει στη συμφωνία αυτή για την οποία η τράπεζα έχει ήδη συναινέσει ώστε να μην συνδεθεί με την απώλεια 560 θέσεων εργασίας».

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι λύση πρέπει να δοθεί τώρα αφού ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και αβεβαιότητα για το μέλλον λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της συμφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν θέσει χρονικό περιθώριο στη Marfin-Laiki να απαντήσει ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση της συμφωνίας, διαφορετικά αναφέρουν ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε ποινικά και ηθικά τα συμφέροντά μας μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης και κάθε άλλου διαθέσιμου μέσου, πριν να είναι αργά για την εταιρεία και τους εργαζομένους της».