Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Κάνεις προβοκάτσια ενάντια στον τόπο!

Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές μετά την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου προγράμματος, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του....


ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τον προβληματισμό που υπήρξε για την καταβολή ή όχι της δόσης των 31,5 δισ. και τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος, πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό: Το ντόμινο που θα δημιουργηθεί, θα θίξει όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας και την ευρωζώνη συνολικά. Και πως τελικά, όποιος παίζει με τις αντοχές της Ελλάδας, παίζει με τις αντοχές του λαού του…».

Θεωρώντας πως η Ελλάδα «θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της με την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου» και με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που πλήρωσε ένα «πάρα πολύ ακριβό τίμημα ευθύνης», ο κος Βενιζέλος τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι, επίμονοι, σκληροί στη διαπραγμάτευση: Το Eurogroup θα πρέπει να δώσει απάντηση για την εκταμίευση των δόσεων και τη βιωσιμότητα του χρέους, (γιατί τα μέτρα θα πρέπει να είναι τα τελευταία), την ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, την δημοσιονομική αξιοπρέπεια της χώρας (να μην ξαναμπεί στο τραπέζι το ζήτημα του δεσμευμένου λογαριασμού) τα αναπτυξιακά αντίβαρα. Αμφίσημες δηλώσεις ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ αν θα είναι συνεπής», καθιστούν έρμαιο τη χώρα σπεκουλαδόρων και καιροσκόπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Βενιζέλος.

Την πρώτη αρνητική απάντηση δέχθηκε στην πρότασή του ο κος Βενιζέλος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Μέχρι χθες σπεύδατε να υπερψηφίσετε για να προλάβετε το Eurogroup της Δευτέρας και να εισπράξετε πάραυτα τη δόση. Ή έλεγε ψέματα η κυβέρνηση και ενέπαιζε τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές της, ή αν δεν λέγατε ψέματα, τότε σας ενέπαιξαν εσάς οι ευρωπαίοι εταίροι σας. Δεν υπήρχε καμία συμφωνία περί δόσης και μιλάγατε στον αέρα!». «Η Ελλάδα έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε μια παραδομένη συγκυβέρνηση, τη Γερμανία και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα με τέτοια διακυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον» υποστήριξε ο κος Λαφαζάνης.

Απαντώντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιούσε ότι οι επενδυτικές συμφωνίες της κυβέρνησης θα επανεξεταστούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για αντεθνική πρόσκληση, αντιεπενδυτική, αντιαναπτυξιακή πολιτική - για μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου!». «Είναι πραγματικά θλιβερό, το ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση, αδυνατεί να συστρατευτεί σε μία θέση άμεσης διεκδίκησης των όσων είναι υποχρεωμένοι οι δανειστές και εταίροι μας να παρέχουν στη χώρα» συμφώνησε και ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ). «Ούτε και σε αυτό που έχουμε εξασφαλίσει εμείς, με δικό μας κόστος και ευθύνη, δεν μπορείτε να συμπαραταχθείτε» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Θα ήμουν ευτυχής, αν αυτό το αίτημα για μια καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, το άκουγα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τους χώρους της διαπραγμάτευσης - και όχι εδώ» παρατήρησε από πλευράς Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Κώστας Μαρκόπουλος.

«Αντί η κυβέρνηση να κυβερνά στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη και των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων, εσείς επιχειρείτε να κυβερνήσετε χρησιμοποιώντας το φόβο. Αυτός ο τρόπος οδηγεί σε αυτοαπομόνωση, όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Κι όσο πλησιάζει η χώρα στα μικρά ή μεγάλα αδιέξοδα, τόσο περισσότερο η απομόνωση των πολιτικών δυνάμεων θα είναι μεγαλύτερη» ανέφερε ο κος Μαρκόπουλος. «Οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το ρόλο της Ε.Ε. - και ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του» παρενέβη ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ). «Ο ελληνικός λαός, δεν πρέπει να υποταχτεί σ' αυτά τα μέτρα. Δεν χρειάζεται καλύτερο διαπραγματευτή της ίδιας πολιτικής, αλλά ριζική ανατροπή, λαϊκή αντεπίθεση για να πάρει την ίδια την εξουσία».