Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Samsung εντείνει τον «πόλεμο» με την Apple

Λίγο καιρό αφού κατάφερε να προσθέσει το iPhone 5 στην μήνυση της κατά της Apple, η Samsung προσπαθεί τώρα να συμπεριλάβει σε αυτή το νέο iPad τέταρτης γενιάς, το iPad Mini καθώς και το νέο iPod Touch. Σε ανάλογη αίτηση που κατέθεσε αυτήν την εβδομάδα, η Samsung ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για τα προϊόντα αυτά όταν...


κατέθεσε την πρώτη της αγωγή, και πως θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε αυτή αφού ο σχεδιασμός τους και το λογισμικό τους είναι παρόμοια με άλλα προϊόντα της Apple στα οποία επικεντρώνεται η αγωγή.

«Τα iPod Touch 5, iPad 4 και iPad Mini έχουν την ίδια λειτουργικότητα με τις εκδόσεις του iPod Touch και iPad που ήδη είναι μέρος αυτής της υπόθεσης» αναφέρει η αίτηση. «Συνεπώς, η παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τα iPod Touch 5, iPad 4 και iPad Mini θα είναι ουσιαστικά η ίδια με τις άλλες συσκευές της Apple που ήδη κατηγορούνται σε αυτήν την υπόθεση».

Με άλλα λόγια, όπως εξηγεί το AllThingsD, εάν οι παλαιότερες συσκευές παραβιάζουν πατέντες της Samsung, τότε είναι πιθανό να ισχύει το ίδιο και με τις νεότερες.

Φαίνεται τελικά πως η νίκη της αμερικάνικης εταιρείας το καλοκαίρι, η οποία επιδίκασε στην Samsung το ποσό του ενός δισ. δολαρίων δεν ήταν το τέλος αλλά απλά μια χαμένη μάχη της Samsung στον διαρκή «πόλεμο» μεταξύ των δυο εταιρειών.

Μένει να δούμε μόνο πως θα κινηθεί η Apple από εδώ και στο εξής, ενώ η δίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2013.