Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι ψεύτες!

Μια μέρα μετά τη σφοδρή επίθεση του στην Καγκελάριο Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την δειλή και υποκριτική, το Γερμανικό περιοδικό ξαναχτυπά κατηγορώντας τη Μέρκελ και το Σόιμπλε πως μπλοκάρουν τη λύση για την....


Ελλάδα. «Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους» γράφει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού.

Με τίτλο «Η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει την στρατηγική για την Ελλάδα» το περιοδικό ρίχνει ευθύνες για το νέο «ναυάγιο» του Eurogroup, στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται, «παρουσιάζει το πολιτικό χάος σαν στρατηγική».

«Στην πραγματικότητα» γράφει το Spiegel , ο Σόιμπλε «είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρω-κρίση, κάτι που ενοχλεί σφόδρα τους εταίρους της Γερμανίας».

Μάλιστα το περιοδικό τονίζει πως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ψέματα στο γερμανικό λαό, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2013.

«Η ελληνική διάσωση είναι μια ιστορία κυβερνητικής αυταπάτης του Βερολίνου. Το Μάιο του 2010, αξιωματούχοι έλεγαν ότι ένα πακέτο βοήθειας 110 δισ. ευρώ θα ήταν αρκετό. Τώρα είναι σαφές ότι ακόμη και το δεύτερο πακέτο των 130 δισ. ευρώ είναι πολύ μικρό -και αυτό βασίζεται σε υπολογισμούς που έγιναν πριν από έξι μήνες. Είναι μια καταστροφή για τον Σόιμπλε και την καγκελάριο Μέρκελ. Εν όψει των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, του χρόνου, οι δύο πολιτικοί είναι αποφασισμένοι να μην παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους έναν πραγματικό, και επομένως, ακριβό υπολογισμό του κόστους» γράφει το δημοσίευμα.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι πολιτικοί επιχειρούν να βρουν τρόπους για να κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό με λογιστικά τρικ. Φέρονται, σαν να ήταν η στατιστική υπηρεσία της Ελλάδας» γράφει χαρακτηριστικά το Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, θα πρόκειται περί ομολογίας της αποτυχίας της Γερμανίας, η οποία θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.