Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Tο πρώτο μπαρ για κωφάλαλους

Οι θαμώνες μπορούν να παραγγείλουν δίνοντας στον μπάρμαν χαρτάκια με τις ονομασίες των ποτών. Οι πιο τολμηροί μπορούν όμως να μάθουν να παραγγέλνουν στην ιταλική νοηματική καθώς...


υπάρχουν σε πίνακες αναρτημένες φωτογραφίες με τις βασικές κινήσεις για να μπορεί κανείς να πει «μπύρα», «τσάι», «βότκα».
Το μπαρ «Senza nome» (Χωρίς Ονομα), είναι το πρώτο μπαρ για κωφάλαλους που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Μπολόνια της Ιταλίας από δύο νεαρούς κωφάλαλους που θέλησαν να ενσωματώσουν τις διαφορετικές γλώσσες μέσα από τη τέχνη, το φαγητό, τον πολιτισμό.
Ο Αλφόνσο Μαράτζο με πτυχίο στην Τέχνη, Μουσική και Θέαμα και η Σάρα Λόνγκι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν έναν μοναδικό χώρο στον οποίο κανείς μπορεί να απολαύσει πέρα από το φαγητό και το ποτό, την τέχνη, τη μουσική και το θέαμα. Αλλωστε διοργανώνονται εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, παίζεται κάθε βράδυ ζωντανή μουσική, παρουσιάζονται βιβλία, γίνονται μαθήματα γιόγκα και εμφανίζονται κωφάλαλοι ηθοποιοί που δίνουν μοναδικές παραστάσεις. «Η κεντρική ιδέα είναι να δώσουμε πνοή σε ένα χώρο που μπορούν να κυκλοφορήσουν ιδέες, σκέψεις και να συνδυαστούν οι διαφορετικές γλώσσες ώστε να φέρουμε σε επαφή και επικοινωνία του κωφούς κι όσους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης», δηλώνει ο Αλφόνσο. Παρότι στην αρχή ήταν ανήσυχοι για το πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος τώρα πια βλέπουν ότι η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.