Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Telegraph:Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες..

Το Eλληνικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας χθες, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές €9.4bn, σε όλους τους κρατικούς μισθούς και τις συντάξεις. Το προσεχές έτος η οικονομία θα συρρικνώνεται για έκτο....
διαδοχικό έτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση 4.5 %.

Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα χτυπήσει 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).

Η χώρα είναι τόσο χτυπημένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση, που μοιάζει με έναν ασθενή νοσοκομείου σε κατάσταση “φυτού”, που κρατιέται ζωντανό από μέτρα που μεγαλώνουν μόνο τον πόνο που βιώνεται πριν από το αναπόφευκτο τέλος.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει την τρόικα. Είναι ήδη παγιδευμένη σε ένα σπιράλ χρέους.

Αυτός ο κύκλος δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό εκτός από το κλώτσημα… Η παραγραφή χρέους είναι αδύνατη για σημαντικούς πιστωτές της Ελλάδας, λόγω της απαίτησης που θα υπήρχε για να παραγράψουν το χρέος του μισού Eurozone.

Όσο αυτό το “παιγνίδι” συνεχίζεται, τόσο μεγαλύτερη η μεταφορά του πλούτου από την Ελλάδα στην τρόικα στις πληρωμές τόκων, για ένα χρέος που δεν θα εξαγοραστεί ποτέ.

Η τρόικα θα πάρει κάθε πένα από την Ελλάδα προτού να “πέσει κάτω”…

Εάν η χρεοκοπία δεν θεσπισθεί τελικά από το Κοινοβούλιο, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/telegraph.html