Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Έκαναν τον Λάντεν video game και τιμωρήθηκαν

Επτά μέλη των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού, των SEALS, ανάμεσά τους και ένας κομάντο ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, δέχτηκαν επίπληξη επειδή δημοσιοποίησαν απόρρητες πληροφορίες με στόχο τη δημιουργία ενός video game, ανακοίνωσαν χθες...


Πέμπτη αξιωματούχοι. Σύμφωνα με το CBS News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, και οι επτά που τιμωρήθηκαν ήταν μέλη της ειδικής δύναμης SEAL Team Six, που έφερε σε πέρας την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της αλ Κάιντα. Κατά την ίδια πηγή, οι τιμωρηθέντες εργάστηκαν για δύο ημέρες την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι ως έμμισθοι σύμβουλοι για τη δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αμερικανός αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, επίσης διατηρώντας την ανωνυμία του, είπε ότι και άλλα μέλη της ίδιας ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο έρευνας σε σχέση με το video game.

Δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της συγκεκριμένης μονάδας και πέντε μέλη της δέχτηκαν την Τετάρτη επίπληξη για την ανάμειξή τους στην παραγωγή ενός video game με τίτλο «Μετάλλιο Τιμής: Μαχητής Πολέμου», το οποίο κυκλοφόρησε από την κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών Electronic Arts, δήλωσε αξιωματούχος του Ναυτικού διατηρώντας την ανωνυμία του.

Οι κατασκευαστές του παιχνιδιού το διαφημίζουν ως περισσότερο ακριβές χάρη στη βοήθεια που είχαν από τις ειδικές δυνάμεις. Αξιωματούχος του Ναυτικού δήλωσε ότι οι επτά έλαβαν επιστολή επίπληξης και για δύο μήνες θα λάβουν τον μισό μισθό τους.