Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

«Έφοδος» του ΣΔΟΕ στους VIP για την πάταξη της φοροδιαφυγής...

Γνωστοί τραγουδιστές, ηθοποιοί , καλλιτέχνες αλλά και επιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το οποίο αναμένεται να συστήσει ειδικό τμήμα για να μπορέσει να βάλει φρένο σε κρούσματα φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με...


την εφημερίδα Espresso το τμήμα αυτό θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση τα έσοδα των παραπάνω κοινωνικών ομάδων και θα τα αντιπαραβάλει με παλαιότερα εισοδήματά τους, ενώ θα ζητεί επισταμένως και τα ανάλογα παραστατικά.

Το ΣΔΟΕ ετοιμάζει «έφοδο» σε γνωστούς τραγουδιστές καθώς θα καταγράφονται τα κέντρα στα οποία εργάζονται, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν καθώς και οι συναυλίες που δίνουν ανά την Ελλάδα.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συναυλίες που εικονικά οι καλλιτέχνες δίνουν δωρεάν για κάποιο κοινωνικό σκοπό, αλλά επί του πρακτέου αμείβονται εμμέσως με μαύρα χρήματα, μέσω της ορχήστρας που λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ένα μέρος από αυτά πηγαίνει στον καλλιτέχνη.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, θα γίνεται καταγραφή των εμφανίσεών τους σε θέατρα, τηλεοπτικά σίριαλ και κινηματογράφο και κάθε χρόνο που θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα διασταυρώνονται με αυτές των προηγούμενων ετών για να εντοπιστούν τυχόν παρατυπίες.

Μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Διάσημων Φορολογουμένων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα ξεφυλλίζει ακόμα και περιοδικά lifestyle προκειμένου να δει τι αδήλωτα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν οι καλλιτέχνες ή πού διασκέδαζαν τα προηγούμενα βράδια πετώντας λουλούδια και ανοίγοντας σαμπάνιες.