Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εξαγωγείς αδήλωτων εμβασμάτων 11 εφοριακοί

Έντεκα ελεγκτές εφοριακοί και οι σύζυγοί τους φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικά ποσά άνω των 2,2 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχουν δηλώσει, κατά τη διετία 2009-2010. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, η αποκάλυψη αυτή προέκυψε από...


τη διασταύρωση στοιχείων που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι υποθέσεις αυτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα φαίνεται ότι 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και συνολικά έχουν κάνει «φτερά» σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά περίπου 8 εκατ. ευρώ και άλλοι τα έστειλαν οι ίδιοι και τα δήλωσαν, άλλοι όχι.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει εμβαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό και δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες αφορά ποσό 550.000 ευρώ.

Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του.

Μικρότερα ποσά από 100.000 ως 200.000 ευρώ φέρεται να έστειλαν στο εξωτερικό και άλλοι 5 ελεγκτές εφοριακοί χωρίς να τα δηλώσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, όταν στην Ελλάδα γινόταν γνωστό ότι θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης και πολλοί καταθέτες φυγάδευαν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.