Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα το 2013 θα ζήσει την ανάκαμψη»

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Muenchner Merkur, με αφορμή την επίσκεψή του στη Βαυαρία και τη συνάντησή του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργό....


του κρατιδίου και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU). Ο κ. Σαμαράς προβλέπει ακόμη αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 και διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνάντησή του με τον κ. Ζεεχόφερ θα ενισχύσει την κατανόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας», σημειώνει.

«Σαφής στόχος μας, συνεχίζει, είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία» και τόνισε ότι «θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας - πολιτικά και οικονομικά».

Ταυτόχρονα δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα την επόμενη χρονιά θα αφήσει πίσω της τη δυσκολότερη φάση της κρίσης και ότι περί το τέλος του 2013 θα ζήσει η χώρα μια ανάκαμψη. Ήδη τώρα, αναφέρει, υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα, όπως οι αποταμιεύσεις ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αυξάνονται και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει 11 θέσεις στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των χωρών παγκοσμίως.