Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Στα 28.300 τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 28.300 είναι τα ακίνητα που φέρονται ως κατεχόμενα, με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Κτηματικές Υπηρεσίες και τηρούνται ηλεκτρονικά στο αρχείο της Εταιρείας....


Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ). Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών Αγλαΐας Βασιλοπούλου, για την καταπάτηση δημόσιας γης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, τα εν λόγω ακίνητα καλύπτουν συνολικής επιφάνειας 403.000 στρέμματα!!

Με το έγγραφο γνωστοποιείται πως για τα ακίνητα που φέρουν τον χαρακτήρα «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» στις Κτηματολογικές Εγγραφές, δόθηκε εντολή από την Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, στις περιφερειακές της υπηρεσίες (κτηματικές) για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων», τα δημόσια κτήματα αρμοδιότητας της εν λόγω υπηρεσίας θα είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα- και επομένως θα είναι ευχερέστερη η προστασία και διαχείρισή τους.

Όσον αφορά στην προστασία των καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας τονίζει πως λαμβάνονται (κατασταλτικά) μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως σε βάρος των αυθαιρέτων δημοσίων κτημάτων εκδίδεται πρωτόκολλο αυθαίρετης χρήσης και πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, ενώ προβλέπεται επίσης, άσκηση ποινικής δίωξης και σε περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλού εκδίδεται πρωτόκολλο κατεδάφισης.