Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

"Όχι" γιατρών για πλαφόν στις αμοιβές από τον ΕΟΠΥΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να βάλει πλαφόν στην αμοιβή των γιατρών για διαγνωστικές εξετάσεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η απόφαση του Οργανισμού να ....


καθιερώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι “αυθαίρετη και εκδόθηκε χωρίς την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Όπως προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος προτείθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να προσβάλλει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Με την με αριθμ. πρωτ. 49976/5-12-2012 απόφασή του ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις από τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους παρόχους.

Η οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκές ηθικό και νομικό έρεισμα για τη δραματική μείωση των ιατρικών αμοιβών σε τέτοιο μάλιστα σημεία ώστε τα σύγχρονα εργαστήρια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος λειτουργίας τους, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κάτω από συγκεκριμένες κατά τόπο και χρόνο οικονομικές και τεχνικές συνθήκες.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επιπλέον αφού είναι αυθαίρετη, εκδόθηκε χωρίς προς τούτο νόμιμη εξουσιοδότηση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, αλλά και επιπλέον είναι αδύνατη στην υλοποίησή της.

Αποτελεί ακόμη ένα δείγμα προχειρότητας, δυστυχώς, αφού ζητείται η εφαρμογή της χωρίς καν την αναγκαία υποδομή και ειδικότερα χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να έχουν διασφαλίσει τον ορθό υπολογισμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, κατά της οποία ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικώς”.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ