Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Όργιο με μίζες & παρανομίες στα νεκροτομεία!

Όποιος ισχυρίζεται ότι το ΣΔΟΕ δεν πάει παντού, θα πρέπει να αναθεωρήσει, καθώς πλέον ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων και ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν μίζες ακόμα και σε νεκροτομεία της χώρας. Παράνομες ταριχεύσεις, δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα....


βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα αδικήματα που διερευνά η Οικονομική Δίωξη στα νεκροτομεία, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αν και ξεκίνησε από το Νεκροτομείο Αθηνών έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει πλήθος καταγγελιών για ενέργειες που οδηγούν σε παράνομο πλουτισμό.

Έχουν ήδη ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων αλλά και ιδιωτών που φέρονται να έχουν λάβει φακελάκια για διάφορες εξυπηρετήσεις, όπως για παράδειγμα για ταριχεύσεις που θεωρούνται παράνομες.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει στην χώρα μας ότι για την εντός της χώρας μεταφορά πτώματος, το νομικό καθεστώς επιβάλλει την ταρίχευση, μόνο εφόσον ο θάνατος του νεκρού που πρέπει να μεταφερθεί οφείλεται σε μεταδοτικό νόσημα ή αν ο χρόνος που απαιτείται για τη μεταφορά υπερβαίνει τις έξι ώρες από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο και τις οκτώ ώρες κατά τους υπόλοιπους μήνες.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έκανε λόγο για την παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ακολούθησε η έρευνα του ΣΔΟΕ, όπου μεταξύ άλλων κατατέθηκε ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έδωσε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για ταριχεύσεις που έκανε μέσα στο νοσοκομείο, ενώ οδηγός νεκροφόρας κατέθεσε πως έδωσε 30 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για να πάρει το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε άλλον υπάλληλο που βρισκόταν στο χώρο φύλαξης των νεκρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια Ιατροδικαστική Υπηρεσία της περιφέρειας, δόθηκε εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα στον τοπικό εισαγγελέα να ανοίξει ξανά τη δικογραφία της εν λόγω υπηρεσίας με ανάλογες καταγγελίες, η οποία είχε μπει στο αρχείο και κινδύνευε με παραγραφή.