Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Το δράμα που κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια

Σε απάνθρωπες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών στην Κίνα. Μάλιστα με τη ζήτηση της παραγωγής να αυξάνεται κατακόρυφα την περίοδο των Χριστουγέννων οι....


εργαζόμενοι βρίσκονται ατελείωτες ώρες μέσα στα εργοστάσια. Ο μέσος μισθός, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, δεν υπερβαίνει τα 200 εύρω τον μήνα, ενώ στην χώρα εργάζονται 3,5 εκατομμύρια κόσμου σε περίπου 8000 βιομηχανίες κατασκευής παιχνιδιών.

Σε μια έκθεση του 2009 έγινε γνωστό ότι ένα εκατομμύριο Κινέζοι εργάτες υπέστησαν εργατικά ατυχήματα μέσα σε ένα μόλις χρόνο, φανερώνοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας.

Το 2010, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Εθνική Επιτροπή Εργασίας", δημοσίευσε φωτογραφίες εργαζομένων να κοιμούνται στα πατώματα δίπλα σε ποντίκια υπολογιστών και κάμερες μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Να σημειωθεί πως στα εργοστάσια της Κίνας δεν επιτρέπεται να μιλάς ή να ακούς μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τρώνε γεύματα τρίτης κατηγορίας από τις καφετέριες του εργοστάσιου.