Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Για πάντα στην Μπάρτσα»

Ο Λιονέλ Μέσι τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, ωστόσο είναι ήδη... ετοιμοπόλεμος, υποστηρίζοντας ότι το ρεκόρ του Μίλερ δεν του έχει γίνει ψύχωση, ενώ....


δηλώνει Καταλανός! Για λίγο μόνο κράτησε η ανησυχία των φίλων της Μπαρτσελόνα, αφού ο... μάγος Λίο γύρισε θα είναι διαθέσιμος από το σημερινό παιχνίδι κιόλας με την Μπέτις, έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των 85 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος του Γκερντ Μίλερ.

Όπως πάντως δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Sportday» στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργάνωση η Tuskish Airlines για να τον παρουσιάσει μαζί με τον Κόμπε Μπράιαντ ως νέο της προσβευτή: «Είναι ένα ακόμα ρεκόρ αλλά δεν υπάρχει ψύχωση για να το πετύχω. Αν έρθει είναι καλό, αν όχι, τότε δεν πειράζει».

Παράλληλα μίλησε για τις διαφορές του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον Τίτο Βιλαβόνα και αν ήθελε ο ίδιος να παίξει με την Μπενφίκα, λέγοντας ότι: «Πάντα το ζητάω, ο Πεπ τα προηγούμενα χρόνια όταν είχαμε προκριθεί εμ άφηνε να ξεκουραστώ αλλά το ίδιο θα έκανε και ο Τίτο, απλά με ρώτησε και είπα πως θέλω να μπω. Οι διαφορές μεταξύ τους; Σχεδόν καμία στον τρόπο προπόνησης. Άλλωστε η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει να κερδίζει, να βάζει πάντα ένα γκολ παραπάνω, όχι να δεχτούμε ένα λιγότερο».

Σχετικά με το αν για τον ίδιο μετράνε πιο πολύ τα δύσκολα γκολ ή αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία, υποστήριξε ότι: «Μόνο αυτά που είναι σημαντικά μετράνε. Ακόμα και αν βάλεις το πιο δύσκολο γκολ σαν εκείνο του Ντιέγκο (Μαραντόνα) με την Αγγλία και χάσει η ομάδα του, τι αξία έχει;».

Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη «Χρυσή Μπάλα», την οποία και διεκδικεί για τέταρτη σερί χρονιά, επιδιώκοντας να ξεπεράσει τους Πλατινί, Φαν Μπάστεν και Γιόχαν Κρόιφ: «Είναι τιμή για μένα που αναφέρομαι μαζί με αυτά τα ονόματα στην ίδια πρόταση. Αν το αξίζω όμως δεν θέλω να το πω εγώ, πρέπει να το κρίνει ο κόσμος», ήταν τα λόγια του Αργεντινού αστέρα, που αναφέρθηκε και στο σχόλιο του Ιμπραΐμοβιτς ότι δεν πρέπει να ξαναπάρει ο εκείνος τη «Χρυσή Μπάλα»:

«Έτσι είπε; Δεν ξέρω αλλά είναι γνώμη του, οπότε τι να πω;».

Όσο για το μέλλον του και το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να φύγει από τους «μπλαουγκράνα», ήταν ξεκάθαρος: «Είμαι ήδη δέκα χρόνια στην πόλη, αισθάνομαι και αγαπώ τους Καταλανούς και ο γιος μου γεννήθηκε εδώ, οπότε είναι και Καταλανός. Θα ήθελα να μείνω εδώ για πάντα αν και η ζωή είναι απρόβλεπτη, αλλά νιώθω καλά και θέλω να μείνω για καιρό ακόμη».

Για... φινάλε, κατέθεσε τη δική του άποψη σχετική με τη δήλωσή του Μαραντόνα ότι το να δημιουργείς ένα γκολ, είναι το ίδιο ωραίο με το να σκοράρεις: «Ίσως το έλεγε επειδή εκείνος δεν σκόραρε συχνά. Αλλά όχι, για να απαντήσω σοβαρά, σημασία έχει πραγματικά να κερδίζει η ομάδα. Και είμαι τυχερός γιατί έχω συμπαίκτες που πραγματικά αξίζουν πολλά. Κανείς μας δεν είναι τίποτα χωρίς την υπόλοιπη ομάδα».