Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δεν πατούν το πόδι τους στην Βουλή οι Υπουργοί

Σε πλήρη απαξίωση οδηγεί η κυβέρνηση τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες από την πάγια τακτική των υπουργών της να μην προσέρχονται στην Ολομέλεια για την προγραμματισμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είναι δε ενδεικτικό ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση απαντήθηκε μόνο μία από τις...


12 συνολικά ερωτήσεις βουλευτών που είχαν μπει στο σχετικό πινάκιο. Να σημειωθεί ότι οι 12 ερωτήσεις απευθύνονται προς περίπου 10 υπουργούς και άλλους τόσους υφυπουργούς. Όμως μόνο η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, κατάφερε να προσέλθει στην Βουλή και να απαντήσει.

Η σημερινή εικόνα της Ολομέλειας δεν είναι η μοναδική καθώς αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης να σνομπάρει τις βασικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το θέμα μάλιστα σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης λέγοντας: «Το 40% των επικαίρων ερωτήσεων δεν απαντώνται. Σήμερα είχαμε το πρωτοφανές να απέχουν τουλάχιστον 8 υπουργοί και οι αντίστοιχοι υφυπουργοί δίχως να υπάρχει κάποιο υπουργικό συμβούλιο. Γιατί αυτή η απαξίωση, υποβάθμιση προς την μόνη διαδικασία που εξελίσσεται κοινοβουλευτικά από πλευρά της κυβέρνησης; Απαράδεκτη η διαδικασία από πλευράς κυβέρνησης».

Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο αντιπρόεδρος Θανάσης Νάκος υποστήριξε ότι το θέμα έχει τεθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων, πως ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα το θέσει στην κυβέρνηση ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας «πρέπει να πούμε ότι σε σχέση με παλιότερα, οι ερωτήσεις σήμερα είναι περισσότερες καθώς υπάρχουν 7 κόμματα στην Βουλή»
Πηγή: protothema.gr