Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ξέσπασμα της επιδημίας κίτρινου πυρετού στο Σουδάν

Ο κίτρινος πυρετός, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 164 ανθρώπους το τελευταίο τρίμηνο στην επαρχία Νταρφούρ του Σουδάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στο Νταρφούρ, επαρχία που έχει....


έκταση σχεδόν ίση με αυτήν της Ισπανίας, επικρατεί ξηρασία, ενώ αντάρτες συνεχίζουν να μάχονται με κυβερνητικές δυνάμεις.

Η παροχή ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών γίνεται, σχεδόν αποκλειστικά, από διεθνείς οργανώσεις αρωγής, αφού η κυβέρνηση δεν δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη επαρχία

Η επιδημία του κίτρινου πυρετού πλήττει ιδιαίτερα τον κεντρικό τομέα του Νταρφούρ, όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το υπουργείο Υγείας στο Χαρτούμ.

«Μεταξύ της 2ας Σεπτεμβρίου και της 29ης Νοεμβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 677 ύποπτα κρούσματα κίτρινου πυρετού, από τα οποία 164 προκάλεσαν θανάτους», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Μάλιστα, τα μισά αφορούν νέους 15 έως 30 ετών, και το ένα τέταρτο των κρουσμάτων αφορά παιδιά 5 ως 15 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Ο κίτρινος πυρετός είναι αιμορραγικός και δεν υπάρχει θεραπεία. Υπάρχει όμως εμβόλιο και ο ΠΟΥ ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι συνολικά επρόκειτο να εμβολιαστούν 3,6 εκατ. άνθρωποι. Εξ αυτών εμβολιάστηκαν ήδη πάνω από τους μισούς ως την 30ή Νοεμβρίου, ανέφερε ο Οργανισμός στη σημερινή του ανακοίνωση.