Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα αφετηρία»

«Η Ελλάδα μετά από μήνες διαπραγματεύσεων αποκτά μία νέα αφετηρία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε....


πως: «Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού». «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, μένει οριστικά στο ευρώ. Διαψεύδονται οι κερδοσκόποι και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να διαχειριστεί την κρίση», τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα. Όσοι πήραν στα χέρια τους την "καυτή πατάτα" της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται. Οι άλλοι λένε ψέμματα για λύσεις που δεν υπάρχουν».

Για την επαναγορά ομολόγων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι με την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας η Ελλάδα θα έχει μειώσει περαιτέρω το χρέος της κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

«Για το 2013 έχουμε συμφωνήσει να υπάρξει ένα φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που θα είναι δίκαιο και δεν θα τον βάζει σε περιπέτειες. Το φορολογικό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα. Θα συμπληρωθεί από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε.

Για τη Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι «οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες. Εμείς δεν είπαμε οτι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνουν μεγάλο ιστορικό λάθος».