Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Θα παραμείνουμε στο ευρώ

Βέβαιος για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Θα παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε καταφέρει πολύ περισσότερα από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην...


Ελλάδα. Όταν δείτε τις μεταρρυθμίσεις μας και τις αλλαγές που έχουμε κάνει θα καταλάβετε ότι δουλεύουμε πάνω σε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα. Αυτό θα είναι σύντομα σαφές σε όλους και τότε δεν θα αμφισβητήσει κανείς τη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και δεν θα τίθεται το ερώτημα ενός κουρέματος του χρέους».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι τα μέτρα λιτότητας εν μέσω ύφεσης δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και υπογραμμίζει πως «αυτή η πολιτική καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του εξτρεμισμού».

«Προσπαθούμε», προσθέτει «να πετύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και να σημειώσουμε πρόοδο με τις ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε σταθεροποιήσει την οικονομία μας και δε θα έχουμε την ίδια τύχη με τη Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»

Όπως δηλώνει, η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας μας, το οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνησή του και ήδη σημειώνονται επιτυχίες.

Και αναφέρει ως παράδειγμα το γεγονός ότι σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής αντιμετωπίζονται ως ποινικά αδικήματα, ανεξαρτήτως του εάν καταβάλλονται καθυστερημένες οφειλές από τους διωκόμενους ή όχι.

Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί ένα νέο κούρεμα στα ομολόγα ο κ. Σαμαράς απαντά: Το χρέος μας έχει επίσημα χαρακτηριστεί βιώσιμο. Αλλά για να το μειώσουμε χρειάζεται φυσικά και ανάπτυξη. Προσπαθούμε να βγούμε από την ύφεση και να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας, έτσι ώστε να έχουμε τα χρήματα για να καταβάλουμε τόκους και να αποπληρώσουμε το χρέος.

Τέλος, στο ερώτημα πόσο θα απασχολεί τους Γερμανούς η ελληνική κρίση και στην παρατήρηση ότι πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν πια ούτε λέξη για το θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει: «Κάνουμε τα πάντα για να βγούμε γρήγορα από την κρίση. Εσείς «ακούτε» για κρίση, εμείς υποφέρουμε από αυτή. Και κανένας δεν ενδιαφέρεται περισσότερο να ξεπεραστεί η κρίση από τους ίδιους τους Έλληνες».