Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Καμία καταδίκη "διάσημου" Έλληνα φοροφυγα

Παρά τις υποσχέσεις στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε στη φυλακή, η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει κάποιον από τους μεγάλους φοροφυγάδες, επισημαίνει σε άρθρο του το....


περιοδικό Economist. Με τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση», το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι ελληνική ελίτ εμφανίζεται να βγάζει κεφάλαια σε λογαριασμούς στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας μέχρι τη δημιουργία του ευρώ, καθότι εξέφραζε φόβους για την υποτίμηση ή το πάγωμα κεφαλαίων. «Στη συνέχεια ήρθε το κύμα μεταφοράς κεφαλαίων από τη μαύρη οικονομία στους οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού», σημειώνει.

«Αφού έκανε για πολλά χρόνια τα στραβά μάτια, η απελπισμένη και διαλυμένη ελληνική κυβέρνηση, έκανε επιτέλους κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φορολογικές δηλώσεις 2.000 Ελλήνων με λογαριασμούς σε τραπεζικό υποκατάστημα της Γενεύης μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ», προσθέτει το δημοσίευμα. Οπως επισημαίνει ο Economist, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό γραμματέα φορολογικών υποθέσεων, έπειτα από αίτημα των διεθνών πιστωτών που επιβλέπουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, συμπεραίνει ότι προς στιγμήν οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν πρόκειται για «μεγάλα ονόματα» κινούνται με αργούς ρυθμούς.