Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Πόλεμο» στις πεθερές ξεκινά η Ιταλία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ξεκινά πόλεμο με τις πεθερές και ορίζει ότι όταν ένα ζευγάρι χωρίζει χωρίς ακόμα να έχει υποβάλει αίτηση διαζυγίου, μπορεί να αποφασίσει να διώξει την αγαπημένη «mamma» αν εκείνη επιμένει να παραμένει στη συζυγική κατοικία. Με λίγα....


λόγια η νύφη έχει κάθε δικαίωμα να πετάξει την πεθερά της από το σπίτι! Αν μάλιστα δεν αποφασίζει να πάρει τις βαλίτσες της και να αποχωρήσει, τότε μπορεί να της απαγγελθούν κατηγορίες για παραβίαση ιδιωτικού χώρου.

Με αυτή τη κατηγορία επιβαρύνθηκε η Βιντσέτσα Τ. η οποία σε ηλικία 90 ετών και με τη δικαιολογία ότι ήθελε να βοηθήσει τον γιο της που βρισκόταν στο νοσοκομείο, είχε εγκατασταθεί κανονικά στην συζυγική οικία όπου όμως πλέον διέμενε μόνο η νύφη της Φερνάντα Σ. από τη στιγμή που ο γιος της ηλικιωμένης είχε εγκαταλείψει την κατοικία μετακομίζοντας σε άλλη περιοχή.
Η 90χρονη πεθερά καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης, ποινή η οποία στη συνέχεια μειώθηκε στους τέσσερις μήνες.

Όπως τονίζει το Ανώτατο Δικαστήριο στην περίπτωση που σε έναν χωρισμό ένας από τους δύο συντρόφους εγκαταλείψει την συζυγική κατοικία μετακομίζοντας αλλού, ο μόνος που έχει το δικαίωμα να αποκλείσει τρίτους είναι το μέλος εκείνο που παραμένει στην κατοικία. Εχει λοιπόν τη δυνατότητα να διώξει όποιον τρίτο παραβιάζει τον ιδιωτικό του χώρο παραμένοντας εκεί παράνομα ή με δόλο.

Η μόνη παρηγοριά για την 90χρονη πάντως είναι η αναστολή της φυλάκισής της, η οποία πρόκειται να εγκριθεί από το Εφετείο της Περούτζα σύντομα.