Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ιταλική Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές του Μιλάνου

Το ιταλικό πολιτικό κίνημα Alba Dorata (Χρυσή Αυγή) πρόκειται να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας (με πρωτεύουσα το Μιλάνο), οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την 10η και 11η Φεβρουαρίου του 2013, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος. Η Alba Dorata συστάθηκε....


στην Τεργέστη στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου και αριθμεί περίπου 1.000 μέλη τα οποία προχώρησαν σε εγγραφή, κυρίως μέσω Διαδικτύου. Στην Λομβαρδία έχει ανοίξει πέντε γραφεία, στις πόλεις Μιλάνο, Λόντι, Βαρέζε, Μπρέσια και Μάντοβα.

Το σύμβολό της θυμίζει έντονα εκείνο του ελληνικού κόμματος με την ίδια ονομασία, ενώ στους κύριους προγραμματικούς της στόχους περιλαμβάνονται η δραστική μείωση του αριθμού των μεταναστών, η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ κι η κατάργηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ειδικότερα, την περιφέρεια του Μιλάνου, σε ανακοινωθέν της, η ακροδεξιά αυτή πολιτική δύναμη αναφέρει ότι επιθυμεί την δημιουργία μιας νέας διοικητικής οντότητας -ένα ιταλικό καντόνι- με στόχο την αυτονομία της Λομβαρδίας, κατά τα πρότυπα της Καταλονίας.

Στον ιστότοπό της, η Alba Dorata τονίζει ότι «το Κόσοβο αποτελεί σαφές προηγούμενο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ο επικεφαλής της, Αλεσάντρο Γκαρντόσι, δεν κρύβει ότι θαυμάζει την οικονομική πολιτική του Αδόλφου Χίτλερ και το κοινωνικό κράτος του Μπενίτο Μουσολίνι, όπως γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα».

Η νεοσυσταθείσα αυτή πολιτική δύναμη, ζητεί, τέλος, την υιοθέτηση μιας «νέας λιρέτας» και τον περιορισμό των αμοιβών βουλευτών και γερουσιαστών, σε 3.000 ευρώ το μήνα, συν κάποια έκτακτα έξοδα.