Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της

Η Ελλάδα έχει ξανακερδίσει την αξιοπιστία της στην Ευρώπη υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος θα διαφυλάξει ως....


κόρη οφθαλμού. "Δεν πρόκειται να είμαι αυτός που θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ή το φίδι από την τρύπα και στην Ελλάδα θα κάνω άλλα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι στη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble το καλοκαίρι έλαβε μια λίστα με τις υποχρεώσεις που η Ελλάδα δεν είχε καλύψει, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Γερμανού υπουργού.

Για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα πρέπει να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά τα τεκμήρια και οι έλεγχοι, αλλά και το σύστημα της δικαιοσύνης.

Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι θα αλλάξουν οι ποινές και θα είναι στο μέλλον πολύ πιο αυστηρές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή πληρώνεις το πρόστιμο ή πηγαίνεις φυλακή.

Για τα οικογενειακά επιδόματα επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επικεντρώσει στις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.