Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Την Πέμπτη η χώρα θα πάρει τη δόση του δανείου»

Την αισιοδοξία του ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων και πως την Πέμπτη η χώρα θα πάρει τη δόση του δανείου, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών σε...


συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ενώ εκφράζει την ανησυχία του για το φορολογικό. Επίσης, ασκεί κριτική σε μέλη της κυβέρνησης.

Ο υπουργός εξαπολύει ευθείες βολές για υπουργούς που -όπως τονίζει- δυσκολεύουν την εφαρμογή του προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένοι «θέλουν και δεν μπορούν ή δεν θέλουν», και κάποιοι άλλοι λειτούργησαν μερικές φορές σαν συνδικαλιστές. Αυτό -όπως επισημαίνει- είναι και θέμα του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων να το δουν.

Μάλιστα συνεχίζει και τονίζει: «Σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν σαν συνδικαλιστές. Υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Στουρνάρας προβλέπει ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα ανοίξουν σταδιακά οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης των τραπεζών και μετά το 2ο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τρίμηνη βάση.

Προαναγγέλλει ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου θα περιληφθεί ρύθμιση για συμψηφισμό οφειλών ιδιωτών και Δημοσίου, ανακοινώνει ότι στα πιο μακροπρόθεσμα του σχέδια είναι η μείωση του συντελεστή κερδών επιχειρήσεων στο 15% αλλά και πως σκοπεύει να αναθέσει σε μελετητικούς φορείς τη σύνταξη 10ετούς εθνικού προτύπου ανάπτυξης για το μέλλον.

Για το φορολογικό εκφράζει την ανησυχία του καθώς είναι προαπαιτούμενο, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν κενά όταν κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη.