Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

"Τεμάχισαν" μηχάνημα έργων για να πουλήσουν τα μέταλλα!

Βρήκαν ακινητοποιημένο ένα ογκώδες μηχάνημα έργων του δήμου Αγράφων και βάλθηκαν να το κόψουν σε… κομματάκια για να το πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης, δύο Έλληνες «κυνηγοί» μετάλλων....


ηλικίας 56 και 51 χρόνων! Δεν πρόλαβαν, όμως, καθώς εντοπίστηκαν ενώ το μετέφεραν με ένα αγροτικό φορτηγάκι. Οι δράστες είχαν κόψει με οξυγόνο σε τμήματα τον προωθητήρα που βρήκαν στην περιοχή του Τρίδενδρου Ευρυτανίας, αλλά η κλοπή έγινε αντιληπτή πολύ γρήγορα και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καρπενησίου. Μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν το αγροτικό και συνέλαβαν τους επιβάτες που οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της αφού τους άσκησε δίωξη για κλοπή.

Τα φρεάτια των σπιτιών στην περιοχή της Κυράς Χρυσικού στην Κέρκυρα «έγδυναν» δυο τσιγγανόπουλα που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Τροχαίας! Οι δύο πιτσιρικάδες ηλικίας 14 και 19 χρόνων είχαν ήδη αρπάξει μια μεταλλική σχάρα και πέντε καπάκια από τα φρεάτια, με σκοπό να τα πουλήσουν σε χυτήρια.

Ακόμη και τα… κάγκελα από τα μπαλκόνια στα παράθυρα των σπιτιών κλέβουν οι σπείρες των «κυνηγών» μετάλλων που δρουν στην Αχαΐα! Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει καταγγελίες από κατοίκους στις περιοχές της Αγυιάς, του Ρίου και της Μεσσάτιδας για κλοπές που έγιναν την ώρα που κοιμόντουσαν ανυποψίαστοι!

Οι «κυνηγοί» χαλκού έδρασαν και πάλι σε βάρος του δικτύου του Ο.Τ.Ε. στη Γαστούνη. Οι δράστες χτύπησαν στην περιοχή της Παναγιάς της Καθολικής, όπου ξήλωσαν γύρω στα 450 μέτρα καλωδίων τηλεπικοινωνιών αξίας 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν πριν γίνουν αντιληπτοί.

Αλλά και στην περιοχή της Αλφειούσας Ηλείας, οι «κυνηγοί» χαλκού τρύπωσαν μέσα σε ένα κτήμα και ξήλωσαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης σε μήκος 130 μέτρων! Η συνολική αξία των καλωδίων φτάνει τα 500 ευρώ.