Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για τους «Γιατρούς με Σύνορα» της Χρυσής Αυγής

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση της Χρυσής Αυγής για τη δημιουργία οργάνωσης με την ονομασία «Γιατροί με σύνορα», οι οποίοι θα εξυπηρετούν μόνο Έλληνες πολίτες… Την καταδίκη του για αυτήν την κίνηση εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος, με τον.....


πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει πως «ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δε μπορεί να γίνονται βορρά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς».

Την ίδια στιγμή την κίνηση της Χρυσής Αυγής καταδίκασε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, λέγοντας ότι «το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Με τη σειρά του και το ΠΑΣΟΚ, με έντονο μάλιστα ύφος, καταδίκασε με ανακοίνωσή του, τους «Γιατρούς με Σύνορα», υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η Ιατρική -κατά τον όρκο του Ιπποκράτη- παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί. Άλλωστε γι” αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν “Γιατρούς με σύνορα” και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή».