Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο από την κίνηση "Ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή"

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα ακολουθήσει συναυλία. Η εκδήλωση που....


έχει κεντρικό σύνθημα «Αθήνα-αντιφασιστική πόλη», όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης ο εκπρόσωπος της κίνησης Πέτρος Κωνσταντίνου, στοχεύει σε μία παλλαϊκή κινητοποίηση όπου με συνθήματα και μουσικές θα διατρανωθεί η απαίτηση για μια ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική.

Επίσης, πρόσθεσε, «θα εκφραστεί η αντίδραση για τις νεοναζιστικές δράσεις, τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την κατάργηση της ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών».

Κατά τη συνέντευξη που έδωσαν, εκπρόσωποι της Κίνησης και μεταναστευτικών κοινοτήτων (Τζαβέτ Ασλάν Πακιστάν, Ραμπάτ Χασάν Αίγυπτος και ο Ρεζά Γολαμί Αφγανιστάν) με την παρουσία αρκετών μικρών παιδιών, ζήτησαν να μην αφαιρεθεί το δικαίωμα της ιθαγένειας για τα παιδιά και κατήγγειλαν περιστατικά βίας σε βάρος ομοεθνών τους.

Τα περιστατικά, όπως υποστηρίχθηκε, αφορούσαν κακοποιήσεις δύο Αφγανών μεταναστών από αστυνομικούς, ενός Πακιστανού επισκέπτη στο στρατόπεδο υποδοχής μεταναστών της Κορίνθου και ενός Αιγυπτίου στη λαϊκή της Καλλιθέας.

Επίσης αναφέρθηκαν στην περίπτωση ενός Αιγυπτίου, θύματος επίθεσης νεοναζί στη Σαλαμίνα, στον οποίο ενώ αρχικά είχε εκχωρηθεί άσυλο, τώρα απειλείται με απέλαση, όπως είπαν.