Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ από... Σκανδαλίδη

Το είδαμε και αυτό στην Ιπποκράτους! Αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ έκανε στην Τοπική του Οργάνωση, στο κέντρο της Αθήνας, ο Κώστας Σκανδαλίδης που διαγράφτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή απείχε από...


την ψηφοφορία και δεν υπερψήφισε τα τελευταία μέτρα! Με δεδομένο ότι η αίτηση θα γίνει αποδεκτή, ο Κώστας Σκανδαλίδης θα επιδιώξει να εκλεγεί αντιπρόσωπος στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, επανεντασσόμενος πλήρως στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ και καιρό, άλλωστε, από τη στιγμή που διαφώνησε με τον Ευ. Βενιζέλο - τον οποίο και στήριξε πλήρως στις εσωκομματικές διαδικασίες και εν συνεχεία στην ηγεσία - και κυρίως μετά τη διαγραφή του ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ισχυρό εσωκομματικό πόλο και εν δυνάμει δελφίνο, που στην πράξη αμφισβητεί την πολιτική του Προέδρου.

Είναι, πάντως, εντυπωσιακό το φαινόμενο στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται ακόμα και… τυχάρπαστοι και ο Κ. Σκανδαλίδης - που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως συνείδηση του κόμματος - να παραμένει εκτός.

Η Γραμματεία

Σήμερα, πάντως, συνεδριάζει η Γραμματεία της ΚΟΕΣ, που όρισε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με ομιλία του Ευ. Βενιζέλου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λόγω προφανώς και της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κόμματός του, δεν τόλμησε τελικά να προχωρήσει σε συγκρότηση νέας ηγετικής ομάδας, ορίζοντας μια Γραμματεία ολιγομελή, που θα παίζει ουσιαστικό ρόλο.

Αντί για ανανέωση επιλέχθηκε τελικά η… αναπαλαίωση, με επιστροφή στελεχών που η ηγεσία είχε ουσιαστικά απομακρύνει, σε ένα ιδιότυπο κράμα με στελέχη του περιβάλλοντός του. Ο Ευ. Βενιζέλος, δηλαδή, μεταθέτει το μείζον αιτούμενο της ανανέωσης, εφόσον προκύψουν καλύτερες πολιτικά ημέρες.