Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός στην Αττική με άλλο μάτι...

Ενημερωθείτε για τον καιρό στην Αττική, για την εβδομάδα που ξεκινάει, από μια διαφορετική οπτική γωνία...
Δευτέρα 10....


Δεκεμβρίου 2012
Γρήγορο σουλατσάρισμα νεφώσεων πάνω από το λεκανοπέδιο, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, αν και στα... ξυπνητούρια μας και κυρίως στα ΒΑ του νομού, θα δούμε λίγη βροχούλα με κρύο και θα χρειαστούν οι ομπρέλλες παροδικά για τους πλέον… ευαίσθητους στα καιρικά φαινόμενα. Ασθενείς χιονοπτώσεις πιθανόν να δουν τα ορεινά της Πάρνηθας και λίγο πιο πάνω από το καζίνο (τις πρωϊνές ώρες), αλλά σύντομα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (πρόσκαιρα ως και τις προμεσημβρινές ώρες σε ισχυροί προς τα ΒΑ παράλια), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-12°C, όμως στα βόρεια θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4-9°C.

Προοπτική εβδομάδος 11/12 έως 16/12
ΤΡΙΤΗ… άνοδος θερμοκρασίας με νοτιάδες.
ΤΕΤΑΡΤΗ… σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, με στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πιθανότητα βροχής προς το βράδυ και χιονόπτωσης στην Πάρνηθα.
ΠΕΜΠΤΗ… συνέχιση αρχικά των λίγων φαινομένων και του κρύου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ… άνοδος της θερμοκρασίας, με κρύο το πρωί.
Σάββατο και Κυριακή… κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και χωρίς φαινόμενα ως το απόγευμα της Κυριακής που θα συννεφιάσει και θα δούμε αν βρέξει στην εξέλιξη και πόσο.

Τι είναι καιρός;
Mε τον όρο καιρός, εννοούμε την κατάσταση της ατμόσφαιρας της Γης, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, από άποψη θερμοκρασίας, πίεσης, υγρασίας και ανέμου και με ότι άλλο φαινόμενο συνοδεύει αυτά σε ξηρά, αέρα και θάλασσα (βροχή, χιόνι, χαλάζι κ.λ.π.). Η επιστήμη που εξετάζει τον καιρό είναι η μετεωρολογία. Συνεπώς συνολικά ως ορισμός, ο Καιρός είναι το σύνολο μετεωρολογικών παραμέτρων σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν τη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Ο καιρός διαρκώς μεταβάλλεται, αφού τα παραπάνω στοιχεία δεν παραμένουν σταθερά… Είναι αυτό που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του ο λαός, «ο καιρός έχει γυρίσματα», ένα ρητό που ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει!

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής
pontos-news.gr