Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

"Ο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ευρώπη και την Ιταλία"

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο....


ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. O Σούλτς πρόσθεσε ότι «πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι «θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ΄ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών».

Σε σχέση με τυχόν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Ναπολιτάνο περιορίσθηκε να υπογραμμίσει: «θα δούμε πως θα αντιδράσουν αύριο οι αγορές».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δε, συνεδριάζει αυτήν την ώρα με τους στενούς του συνεργάτες, για να καθορίσουν την προεκλογική στρατηγική του Λαού της Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο «μίστερ τιβί» μπορεί να επιχειρήσει επαναπροσέγγιση με την Λέγκα, για τυχόν εκλογική συμμαχία. Την λογική αυτή εξυπηρετεί και πιθανή πρόταση στον επικεφαλής της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, να είναι ο κοινός υποψήφιος όλης της κεντροδεξιάς, ως πρόεδρος της ευρύτερης περιφέρειας του Μιλάνου, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Όσο για τον Μάριο Μόντι, τέλος, στην συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, δήλωσε ότι μετά τη ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησής του «νιώθει πως είναι σαφώς πιο ελεύθερος».

Kατά την άποψη πολλών αναλυτών μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Μόντι θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να δεχθεί την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κέντρου να συνεχίσει να λαμβάνει ενεργά μέρος στα πολιτικά δρώμενα.