Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Γυμνή διαμαρτυρία κατά της γούνας

Για όγδοη συνεχή χρονιά η οργάνωση AnimaNaturalis που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων και κατά της γούνας, έδωσε το παρών στη καρδιά της Μαδρίτης. Γυμνοί και βαμμένοι με κόκκινη μπογιά για να παραπέμπει στο αίμα, οι διαδηλωτές ξάπλωσαν σε...


κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «πόσες ζωές για ένα παλτό;» διαμαρτυρήθηκαν για τις σφαγές ζώων με σκοπό την παραγωγή γούνας.

«Θέλουμε οι καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν το βάρβαρο βασανιστήριο που κρύβεται πίσω από το βάναυσο αυτό εμπόριο. Σήμερα με τόσες εναλλακτικές που έχει κανείς για να ντυθεί, από το βαμβάκι ως το λινό, τη μικροφίμπρα και άλλα, δεν είναι απαραίτητο να γδάρεις το δέρμα ενός ζώου για να κατασκευάσεις ρούχα, τα οποία μπορούν να φτιαχτούν με πολλούς άλλους τρόπους», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Αίντα Γκασκόν.

Στην επίσημα ιστοσελίδα της οργάνωσης σημειώνεται δε ότι στην Ισπανία ετησίως εκτρέφονται 400.000 βιζόν, τα οποία γεννιούνται τον Απρίλιο και θανατώνονται τον Νοέμβριο. Τα ζώα αυτά λοιπόν έχουν μέσο όρο ζωής έξι μήνες, ενώ αν ζούσαν ελεύθερα θα έφταναν τα έξι χρόνια.