Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Παναγιώταρος: Μούλοι και Μογγόλοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης

Συνεχίζει το κήρυγμα μίσους η Χρυσή Αυγή με τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο να χαρακτηρίζει «μπουχέσα» τον Ευάγγελο Βενιζέλο και «μούλους» και «Μογγόλους» τους μουσουλμάνους της ....


Θράκης. Οι χαρακτηρισμοί αυτόι έγιναν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή και την Ξάνθη το Σαββάτο. Η αρχή έγινε στην Ξάνθη, παρουσία των βουλευτών του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού. Παρότι, η Αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα με την πόλη να θυμίζει φρούριοτα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν. Οι αριστερές οργανώσεις έκαναν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ενώ την ίδια στιγμή οι σαφώς λιγότεροι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com, οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στα νέα γραφεία ενισχύονταν από μέλη του κόμματος που μεταφέρονταν από γειτονικές πόλεις.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου κάποιοι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα. Αμέσως τα αίματα άναψαν ανάμεσα στις δύο ομάδες με ύβρεις και βίαια επεισόδια. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών μια φοιτήτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοκοσομείο.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε «μπουχέσα» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο που ζητάει να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, και «μούλους» και «μογγόλους» τους μουσουλμάνους που υψώνουν όπως είπε σημαία της Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης. «Εμείς πάντα κοιτάμε προς την την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη», είπε απευθυνόμενος στου συγκεντρωμένους. Αμέσως μετά, ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, είπε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει από τίποτε. Είχαμε ξεκινήσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τώρα και αύριο θα είμαστε κάτι χειρότερο ακόμα γι” αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους».

Στη συνέχεια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στην Κομοτηνή για τα εγκαίνια της εκεί τοπικής οργάνωσης όπου και πάλι υπήρξε το ίδιο σκηνικό βίας με αντιεξουσιαστές. Μάλιστα, οι χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο περνώντας μέσα από τα μουσουλμανικές συνοικίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και των μουσουλμάνων που ζουν στην περιοχή.

Ωστόσο το κήρυγμα μίσους και οι χαρακτηρισμοί πεζοδρομίου δεν έλειψαν ούτε σήμερα, αφού σε νέα ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει «βουτυρομπεμπέ» τον Αλέξη Τσίπρα, και «λιγούρια της εξουσίας» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: pkool.gr