Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ειδικά τμήματα της ΕΛΑΣ κατά της ρατσιστικής βίας

Ειδικά τμήματα της Αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας συστήνονται με απόφαση του ΣτΕ. Αρχικά τα τμήματα αυτά θα δημιουργούνται στις Υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην....


Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και όλη της χώρας.
Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για την υποβολή σχετικών καταγγελιών.

Το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως στη δημιουργία «αντιρατσιστικών τμημάτων» κρίνοντας νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη σύσταση τμημάτων και γραφείου αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος, η αποστολή των νέων τμημάτων είναι η π΄ροληψη και δίωξη αδικημάτων που διαπράττεται σε βάρος προσώπων ή μιας ομάδας λόγω της λεκτικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκευτικού τους θρησκεύματος.

Η στελέχωση θα γίνει με κατανομή του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ .Πάντως οι Σύμβουλοι Επικρατείας χαρακτηρίζουν αυτονόητο ότι η νέα αυτή υπηρεσία θα κινείται εντός του πλαισίου της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας όπως αυτή αποτυπώνεται στις διεθνείς συμβάσεις στην Ευρώπη και στην ελληνική νομοθεσία.