Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες»

«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης....


(ARD) και επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κα. Μέρκελ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα "κούρεμα", διότι τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως» δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ πολύ κοπιαστικές».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, για πρώτη φορά, καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική της Ελλάδας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα τονίζοντας: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη».