Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επιτάγχυση αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ. Ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ίδρυση εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού του ελληνικού Δημοσίου με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο εξυγίανσης του...


ΟΣΕ, προωθώντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Κύριες δραστηριότητες της νέας εταιρίας (ROSCO) θα είναι να παρέχει σε τρίτους υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής του τροχαίου και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της εταιρίας θα απορροφήσει τον κλάδο συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (Γενική Διεύθυνση Συντήρησης Τροχαίου Υλικού), όπως αυτή ορίζεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού.
Παράλληλα στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ κρίνεται απαραίτητος ο διαχωρισμός του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου των ΕΛΤΑ. Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπεται επίσης η μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα στο ελληνικό Δημόσιο το σύνολο των μετοχών της ΓΑΙΑΟΣΕ, της εταιρίας διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την περιουσία ως αντάλλαγμα για την ανάληψη του χρέους του ΟΣΕ.