Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Τα εύσημα του Φίλιπ Ρέσλερ κέρδισε η κυβέρνηση Σαμαρά

Την ικανοποίησή του για την πολιτεία της ελληνικής κυβέρνησης αυτό το εξάμηνο, εξέφρασε ο Φίλιπ Ρέσλερ, πρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, δεύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας. Ο κ. Ρέσλερ ανέφερε, μιλώντας σε...


οικονομικό φόρουμ στη Φραγκφούρτη, ότι «η παρούσα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ό,τι αναμενόταν πριν από μισό χρόνο», προσθέτοντας ότι «ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», αναφερόμενος στη διάσωση της Ελλάδας. Επανέλαβε εξάλλου την πρότασή του για ίδρυση επενδυτικής τράπεζας της Ελλάδας και απέκλεισε περισσότερα μακροοικονομικά μέτρα της οικονομίας, τα οποία, όπως είπε, θα οδηγήσου στη «δημιουργία νέων χρεών».

Ο κ. Ρέσλερ έχει στο παρελθόν κάνει ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα και έχει έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον πρώην ομόλογό του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Το κόμμα του FDP, εμφανίζεται να καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να μείνει εκτός Βουλής στις εκλογές του Σεπτέμβρη, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να αποβεί μοιραίο και για τον κύριο εταίρο της συγκυβέρνησης, τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ.