Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην Ιρλανδία

Οι αστυνομικές αρχές στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας δέχτηκαν τη Δευτέρα επίθεση από οπαδούς της κυβερνώσας παράταξης, με αφορμή απόφαση για την αφαίρεση της Βρετανικής σημαίας από το Δημαρχείο της πόλης. Η απόφαση αυτή έχει....


προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ τις τελευταίες οκτώ μέρες πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις. Περίπου 15 άτομα, φορώντας μάσκες, αποστασιοποιήθηκαν από τους διαδηλωτές και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περιπολικό της αστυνομίας. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και πέταξαν μία μολότοφ στο εσωτερικό του και ενώ μέσα βρισκόταν ένας αστυνόμος.

Ο αστυνομικός κατάφερε τη τελευταία στιγμή να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί. Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας.

Το περιστατικό ήταν ακόμα ένα σε μια σειρά διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε ολόκληρη την πόλη, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία δέχτηκε επιθέσεις με πέτρες και πυροτεχνήματα. Με τη σειρά τους οι αρχές απάντησαν με ρίψεις νερού σε τουλάχιστον δύο περιοχές της πόλης.