Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τα πυρά ειδικού φρουρού. Για σήμερα το πρωί και το...


απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ διαδηλώσεις έχουν προγραμματίσει στις 17:00 η Νεολαία του Συνασπισμού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 19:00 η Αντι-εξουσιαστική Κίνηση.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα

Κλειστοί θα είναι - από τις 10 το πρωί - οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μολότοφ... στο πολιτικό σκηνικό

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας "προκλητική" σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, εξέδωσε την πιο σκληρή ανακοίνωση που έχει εκδώσει ποτέ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: "Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών".

Και συνεχίζει: "Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο".

Και η επίθεση κλιμακώνεται: "Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει".

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

"Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού", απάντησε άμεσα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Παπαδημούλης, μέσω Twitter, τόνισε: "Η εμπρηστική-συκοφαντική ανακοίνωση της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μυρίζει πανικό και προβοκάτσια. Υπονομεύει την δημ. ομαλότητα. Παίζει με τη φωτιά".

Με νέα της ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές".